Kolikon toinen puoli Vaihtoehtoisia selityksiä elämän ilmiöihin.

Yhteinen valuutta tarvitsee yhteiset puolustusvoimat

Nyt on kantapään kautta opittu, että yhteinen valuutta tarvitsee yhteisen talouspolitiikan. Kantapään kautta lie opittava myös se, että yhteistä talouspolitiikkaa voi uskottavasti puolustaa vain yhteisillä poliisi- ja asevoimilla.

Aluksi on otettava käyttöön poliisivoimien integraatio sisäisiä uhkia vastaan, mutta lopulta myös sotavoimien integraatio ulkoisia uhkia vastaan.

    Kuvitellaanpa tilanne, että Kiinaan rekisteröity kauppa-alus kaapataan. Kuka sitä puolustaa? Kuka puolustaa tätä Kiinaan sijoitettua pääomaa ja sitä kautta lopulta koko sijoitusvaluutan arvoa? Ja onko tuo talouden puolustamiseen käytettävä voima uskottava ja siten myös ennaltaehkäisevä?

Valuutan uskottavuus perustuu viime kädessä valuutan omistajan sotilaalliseen kykyyn puolustaa tähän valuuttaan sijoitetun pääoman arvoa.

    Keskuspankin, siis valtion, omistama raha on vain yksi vaihtoehtoinen rahajärjestelmä. Tämän järjestelmän oikeutus sekin perustuu viime kädessä siihen, että valuutan omistajalla on käytettävissään riittävästi sotilaallista (ml. poliisi-) voimaa pystyäkseen kieltämään kilpailevat valuutat hallintoalueellaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

K Veikko

Yhteisen kiväärin piipun puuttuminen on yksi syy miksi yhteinen euro ei voi menestyä.

http://kveikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90281-yhte...

Toimituksen poiminnat