Kolikon toinen puoli Vaihtoehtoisia selityksiä elämän ilmiöihin.

Euroministeri

Euron tapahtumat tuntuvat vievän niin paljon hallituksen kapasiteetista, että tähän työhön pitäisi valita oma ministeri.

Olemme euroalueella hyvin pieni toimija, todellinen minoriteetti. Meillä on kuitenkin veto-oikeus joissain kysymyksissä. Tämä asema tarjoaa mahdollisuuden Suomen kannalta loistaviin etuihin neuvotteluissa, jos osaamme käyttää tilanteen.

Onko siihen Suomessa osaamista?

Epäilemättä euroministeri on valittava puolueesta, joka on pieni, mutta osaa käyttää tilaisuudet hyväkseen saadakseen ylivoimaisia etuja enemmistön kustannuksella. Toisekseen valittavan henkilön on tarkoin tunnettava finanssimaailman peli, jotta pärjäisi isoille pojille ja tytöille Brysselissä.

Siispä ehdotan, että hallitukseen otetaan euroministeriksi Björn Wahlroos Ruotsalaisen kansanpuolueen edustajana.

On pelattava niillä korteilla, jotka historian jaossa on sattunut saamaan. Ei tulevaisuuden unelmilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen kirjoitti : "...Toisekseen valittavan henkilön on tarkoin tunnettava finanssimaailman peli, jotta pärjäisi isoille pojille ja tytöille Brysselissä.",

- ensisijaisesti pitäisi olla pätevä "finansimaailman peliä ymmärtävä" riippumatta puolueesta.

K Veikko

Minä ensin.

Meidän kuusimiljoonaisesta kansastamme löytyy ehdottomia huippuja joka lähtöön. Suuri osa näistä on valmis antamaan taitonsa ja tietonsa kansakunnan hyväksi. Politiikka kuitenkin pakottaa valitsemaan pätemättömän henkilön pätevän sijaan.

Kun poliitikolta kysyy, olisiko ministeriksi valittava pätevä henkilö, vastaus on aina sama: Minä ensin.

Minä ensin -moraali johtaa ennen pitkää luokkayhteiskunnan muodostumiseen ja vahvistumiseen. yhteiskunnan huipulla oleva voi enää korottaa omaa asemaansa vain muiden päitä katkomalla.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mielestäni niin Suomessa kuin maailmallakin pätemättömät pääsevät huipulle ensinkin rahaväylän avulla. Sitten on se Minä-ensin moraali ja loppusuoralla kiipeää muiden päitä katkoamalla.

Toimituksen poiminnat