Kolikon toinen puoli Vaihtoehtoisia selityksiä elämän ilmiöihin.

Irtisanottavien sotilaiden työllistyminen helppoa

Suomalaisten erittäin ammattitaitoisten sotilaiden työllistyminen varuskuntien sulkemisen jälkeen tulee olemaan hyvä. Maailmalla jatkuvasti lisääntyvät levottomuudet tarjoavat ammattitaitoiselle sotilaalle paljon hyväpalkkaisia tehtäviä.

    Esimerkiksi Libyan levottomuuksissa ammattitaitoiset palkkasotilaat helposti ansaitsivat viikossa vuoden palkkaa vastaavan summan. Puhtaana käteen. – Olisipa Gaddafillakin ollut palkkalistoillaan suomalainen hakkapeliitta, voisi maailma tänään näyttää erilaiselta.

Suomalaiset hakkapeliitat

Suomalaiset Hakkapeliitat nousevat jälleen uuteen kukoistukseen. Maine ja kunnia kiirii nopeasti jokaiseen maan äären ja kolkkaan. Työtehtävistä ei tule olemaan puutetta. – Eikä palkalla ylärajaa.

    Toisena esimerkkinä huipputason tehtävistä voisi olla Venäjän armeija. Luovuttamalla strategisia tietoja ulkomaan vallalle yksittäinen sotilas voi päästä tähtitieteellisiin ansioihin. Ansioihin, jotka lopulta maksetaan valloitetusta maasta saadulla sotasaaliilla. – Kun uusi kenraalikuvernööri on suomalaista syntyperää, pysyy kansakin rauhallisena.

Suomalaiset palkkasotilaat tarjoavat myös ulkopolitiikalle uusia ulottuvuuksia. Nyt Suomi voi helposti pelata kaksilla korteilla. Samalla kun Suomi turvaneuvostossa mielin kielin äänestää suurvaltojen haluamalla tavalla, lähetämme omat palkkasotilaat vastapuolen avuksi taistelemaan YK:n päätöstä vastaan. – Johan ammattiyhdistyspolitiikkakin vaatii suomalaisen suosimista.

Suomalainen malli

Vuosikymmenien työllä saavutettu järjestelmä, joka sopii juuri Suomen olosuhteisiin rikotaan parissa vuodessa.

Voidaan toki tehdä laki, joka kieltää sotilaan harjoittamasta ammattiaan, mutta vahingonkorvauksena sotilaalle on maksettava täysi palkka, jolloin "säästö"toimenpiteet ovat järjettömiä. Nyt säästöjen nimissä maksettaisiin palkkaa nimenomaan siitä, että ei tee ammattinsa mukaista työtä, kun samalla rahalla sotilas olisi työssä.

Ei huolta huomisesta

Lopulta suomalainen sotilas palaa kuitenkin kotimaahansa. Tällä kertaa tosin NATO -univormuun pukeutuneena palkkasotilaana, mutta palaa kuitenkin. – Isänmaataan puolustamaan.


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

En ole sotilas ja, enkä palvelut naisena varuskunnassa, mutta vaikka kirjoitus tuntuu periaatteessa utopiselta, mutta onhan siinä mielestäni järkeä, koska tällaista praktikkaa jo harrastetaan kun lähetetään esim.,Suomen sotilaita vapaaehtoisesti rauhan puolustajina? vaikkapa Afganistaniin tai libyaan, niin kuin blogisti mainitsee?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomesta on aika-ajoin palkkasotureita lähtenyt maailmalle. Oli muinoiset pakolla hakkapeliitat ja seikkailija törnit. Mutta kuinka on nykyisten rohkeus, kun ollaan totuttu liian hyvään? Mihin hyvään?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Työttömäksi jäänyt ihminen on herkkä rahalle, joten on helppo värvätä ja lähteä sinne, jossa parempi tarjonta. Jos kirjoituksen tyyliin mennään, niin suomalaisethan ovat kovia tappelemaan, siis taistelemaan, joten ehkä kysyntää olisi.

Olen tutustunut tuohon sanaan hakkapeliitat, joka tulee siis suomalaisten palkkasotilaiden ratsumiesten sotahuudosta taistelukentällä "Hakkaa päälle!".

Eli historia saattaa toistua! Blogisti taitaa ollakin visioneeri, joitten ajatukset tuntuvat usein fantastisilta, mutta ne saattavat toteutuakin, mutta vuosien jälkeen...

Toimituksen poiminnat